You are currently viewing Hvilken badventilator er bedst? Få 4 nemme tips til det rigtige valg!

Hvilken badventilator er bedst? Få 4 nemme tips til det rigtige valg!

Du opholder dig utrolig mange timer i dit hjem. Derfor er indeklimaet også en vigtig del. Et af de mest udsatte rum er dit badeværelse, hvor du oplever en høj luftfugtighed – specielt efter et bad. Derfor er det vigtig, at du har en eller anden form for udluftning. Udluftning kan være i form af et ventilationssystem eller en badventilator.

Ventilator til bad

Der findes mange former for ventilation i et bad. De mest gængse er en ventilator eller en ventilationsanlæg. Men der er mange forskellige typer af ventilator. Siden du endte her, har du sikkert spørgsmål til installation, regler og om du skal have den installeret?

1. Hvorfor skal jeg have en ventilator i badeværelset?

En ventilator anvendes til at cirkulere luft i et rum. Anvendes en badventilator, der monteres på væg eller i loftet med et aftræk til udenfor, vil den trække luft ud af badeværelset. Derfor vil den ventilere den fugtige luft ud, hvorefter den mere tørre luft vil komme ind ved hjælp af naturlige lufthuller, som findes i alle huse.

I nye huse, vil jeg altid anbefale et ventilationssystem, fordi huset er utrolig tæt, og derfor vil den naturlige luftgennemstrømning være minimalt. Et ventilationssystem blæser og suger luft ind i huset fra forskellige punkter.

For at vende tilbage til, hvorfor du skal have en badventilator, så er det for at øge indeklimaet. Et godt indeklima er både sundt for dig og dit hjem.

Nye badventilator? Find dem billige ved Wattoo.dk

Køb billige badventilator ved Watoo.dk, og sikre dig den bedste pris!

2. Hvor skal ventilatoren monteres?

Placering af en ventilator kan være vigtig, i forhold til den bedste udnyttelse af den. Derfor bør du få den placeret så tæt på bad som muligt, da det er din fugt kilde. Men samtidig skal du være sikker på, at den overholde reglerne for elinstallationer i badområde. Efter de nye regler, må du faktisk have installeret en ventilator i bruseområdet, hvis denne er beregnes til dette. Her skal din ventilator nemlig være IPX4. Så tænker du sikkert – hvad betyder det? IP klasse definerer, hvor vandtæt enheden er. IPX4 betyder blot, at du skal kunne oversprøjte din ventilator med vand, uden der sker noget.

3. Må jeg selv installere en ventilator?

Nej, og ja. Ofte må du ikke selv installere din ventilator. Du må faktisk kun installere den selv, hvis den er monteret med en stikprop, du kan stikke direkte i en stikkontakt. Det betyder også, at skal du have udskiftet en fast monteret ventilator, skal du have fat i en elinstallatør til at udføre opgaven.

Jeg vil dog altid rådføre mig med en elinstallatør, da badeværelset er et af de mest udsatte områder vedrørende elsikkerhed.

4. Vælge en ventilator med hyrgrostat

Skal du ud og investerer i en badventilator, vil jeg på det kraftige anbefale en med hyrgrostat. En hyrgrostat styret ventilator betyder blot, at den selv måler på luftfugtigheden i dit rum, og kun kører, når det er nødvendigt! Du undgår derfor, at den kører unødvendig, men også at du når den niveau af fugt du ønsker i dit rum.

Hvilken fugtstyret ventilator skal jeg vælge?

Der er utrolig mange badventilator på markedet, og kvaliteten svinger utrolig meget. Du kan køre ned i lavpris byggemarkedet og købe en til 200-300 kr. Jeg har bare erfaring med, at de efter to år ikke virker længere. Vælger du derimod at ofre mere, og få en kvalitets badventilator, har du den derimod i 10 år.

Set i forhold til, hvad det koster at få en elektriker til at udskifte en ventilator kontra indkøbspris, så kan det aldrig gå at købe de helt billige modeller.

Min anbefaling: Jeg vil selv altid anbefale en Silent-100 model. De fås i forskellige typer, og er med kugleleje, hvilket betyder de er utrolig støjsvage. Samtidig er de effektive. De fås både med og uden fugtstyring, men vil altid anbefale en med. Du finder Silent 100 med fugtstyring lige her!

Silent 100 fås i forskellige modeller, og kan fås i den almindelige model, men også en design model. Design modellen har en mere clean front, hvor du ikke kan se ventilatoren.

Nye badventilator? Find dem billige ved Wattoo.dk

Køb billige badventilator ved Watoo.dk, og sikre dig den bedste pris!

Hvordan installeres en Silent 100 badventilator? Det er nemt at installere en Silent 100 badventilator. I videoen her under vises det, hvor nemt det er!z>

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.