You are currently viewing Eleftersyn – Skal du have foretag eleftersyn, og hvad er kravene?
One electrician working with distribution fuseboard

Eleftersyn – Skal du have foretag eleftersyn, og hvad er kravene?

Skal du købe eller sælge et hus, og ønsker du en ejerskifteforsikring? Ja så skal du have foretaget en tilstandsrapport og eleftersyn – og med stor sandsynlighed også en energimærke. Men hvorfor er det vigtig med et eleftersyn?

Et el eftersyn er vigtig, fordi du ellers ikke kan tegne en ejerskifteforsikring. Det betyder, at du som sælger kan stå med ansvaret for installationen i 10 år efter. Derved er en ejerskifteforsikring en tryghed for både køber og sælger.

Eleftersyn

Hvad er et eleftersyn og et eltjek?

Et eleftersyn og eltjek er det samme, men begge udtryk anvendes. Et eleftersyn er en stikprøvekontrol af huset el installationer, hvor der bliver kontrolleret for fejl og mangler.

Et eltjek er i mange situationer givet godt ud. Hvis der senere findes fejl på den elektriske installation, er det ejerskiftforsikring der dækker omkostningerne til udbedring. Og de få penge, et eleftersyn har kostet kan hurtig være sparet, når ulovlige elinstallationer skal udbedres.

Hvad er en elinstallationsrapport?

En eleftersynsrapport eller elrapport er det dokument, der klarlægge din elinstallations helbred. I elrapporten kan du se, hvilke dele af elinstallationen der er blevet kontrollet, og hvad der er fundet af fejl. Eleftersynsrapporten anvendes som dokumentation i et hussalg. De fejl og mangler, der er noteret i elrapoporten er lige som fejl og mangler i tilstandsrapporten, ikke dækket af ejerskifteforsikring. Derfor bør disse fejl udberedes.

Dette skal derfor klarlægges mellem køber og sælger, hvordan eventuelt fejl udbedres eller om det afspejles i prisen.

Hvad er prisen på et eleftersyn?

Priser på eleftersyn afhænger af virksomheden, der udfører opgaven, huset alder og selvfølgelig huset størrelse. Derfor kan priserne varierer. Dog vil et eleftersyn ofte ligge fra 1500 kr. op til 2300 kr.

Pengene er dog efter min mening giver godt ud, da senere udbedring af fejl hurtig løber op i mange 1.000 kr.

Få 3 uforpligtende tilbud på et Eltjek

Skal du have foretaget et eltjek af dit hus? Så få 3 uforpligtende tilbud fra 3 forskellige virksomheder, og sikre den bedste pris!

Elinstallationsrapport gyldighed

En elinstallationsrapport er ikke gældende for evig, og har en gyldighed på 1 år, fra den dag eleftersynet blevet udfærdiget. Gyldigheden på 1 år er med for at sikre, at eventuelle efterfølgende ændringer bliver kontrolleret ved efterfølgende eleftersyn.

Derved skal du efter et år have foretaget et nyt eleftersyn for at kunne tegne en ejerskifteforsikring.

El rapport ved hussalg, andelsbolig og ejerlejlighed

En el rapport, der udarbejdes ud fra eleftersyn er ikke er krav ved hussalg. Det er dog et krav for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring, der har til formål at dække over fejl og mangler på huset. Derfor bliver den i de fleste tilfælde også udarbejdet.

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.