El Gulvvarme – Hvad koster elgulvvarme

De seneste år er installation af elvarme igen blevet populært, og mange vælger at installere elgulvvarme i deres huse. Der er både fordele og ulemper ved elgulvvarme. Dog er en af de store fordele, at det kan etableres rimelig nemt, og kan installeres ovenpå et eksisterende gulv.

Men hvad koster det egentlig at installere et elgulvvarmesystem, og hvad koster det i drift? Det vil vi prøve at besvare i dette indlæg.

Installation af el Gulvvarme pris – Gør det selv projekt?

Installation af elgulvarme er generelt underlagt el autorisation, da det er en del af den faste installation. Du skal derfor have fat i en autoriseret elinstallatør til at udføre opgaven for dig. Derved skal der i prisen medregnes:

  • Montering af varmeplader/-kabler
  • Etablering kabel
  • Etablering af installationsdåse til termostat
  • Tilslutning af termostat til forsyning og de nyetablerede gulvvarme.

Prisen på montering af gulvvarmen afhænger af, om det er varmeplader, devidry eller varmekabler. Som udgangspunkt skal du nok regne med 400-500 kr. pr. m2 i montering, samtidig med at prisen på gulvarmen ligger i omegn af 400-600 kr. pr. m2.

Derfor løber prisen for gulvvarme montering op i ca. 1000 kr. pr. m2. Bemærk, at prisen på etablering af kabel og installation af installationsdåse kan være svær at gennemskue omfanget af, uden at kende installationen. Hvis alle vægge er åben, er denne opgave ofte lige til, men skal kablet fiskes og trækkes et længere stykke, kan dette hurtig tage en time ekstra. Der er ofte meget at spare, hvis du får tilbud fra forskellige håndværker. Vil du gøre det nemt? Så find dine 3 tilbud lige her.

Hvad koster el gulvvarme pr. m2 i drift?

En af det helt store spørgsmål er, hvor dyrt er elgulvvarme i drift? Er det meget dyrere end vandbasseret gulvvarme? Det lyder måske som et simpel spørgsmål, men kan sagtens være et mere kompliceret spørgsmål, da der er rigtig mange faktorer, der spiller ind.

Prisen på elgulvvarme varierer meget afhængig af flere faktorer

  • Er el din primære varmekilde? Hvis ja, så har du mulighed for nedsættelse af elafgiften.
  • Hvor godt isoleret er dit hus?
  • Hvor godt reguleres din elvarmestyring?
  • Er det komfortvarme eller total opvarmning af et rum? (Forstået, om der er andre opvarmningskilder som brændeovne, varmepumper eller radiatorer)
  • Producerer du din egen el? Eksempelvis solceller en husvindmølle?

Generelt er elgulvvarme driftmæssig dyrere end vandbasseret elgulvvarme. Derfor skal du forvente, at det koster op til dobbelt så meget i drift, at installere elgulvvarme fremfor vandbasseret gulvvarme. Dog er dette tal meget usikker, da jeg ikke kan se, hvordan overstående punkter er besvaret.

Min anbefaling er derfor, at elgulvvarme bør anvendes til mindre rum, som badeværelse og små toiletter. Hvis du i forvejen har en primær opvarmning af dit hus, kan elgulvvarme være en mulighed for komfortvarme, som skal sikre, at gulvet ikke føles koldt. Producere du samtidig selv elektricitet, og har overskud, kan elgulvvarmen muligvis anvendes til komfortopvarmning om sommeren, hvis det er lidt fodkold.

Spørgsmål

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.