You are currently viewing Termostater til elgulvarme – Vælge rigtig og undgå skader på gulvet

Termostater til elgulvarme – Vælge rigtig og undgå skader på gulvet

Skal du have investere i elgulvvarme termostater til dit hjem? Så skal du sikre dig, at det er en model der passer til dit gulv. Alt efter typen af gulvet, er temperaturen afgørende for, om dit gulv tager skade. Dog vil dette indlæg sætte fokus på, hvad du bør have med i overvejelserne, når du vælger termostat til dit elgulvvarme.

Hvad er den maksimale gulvtemperatur?

Har du en gulvtemperatur der er højere end, hvad de gulv kan klare, kan du risikere skader på gulvet. Eksempelvis bør temperaturen ikke overstige 27 grader for trægulve (Kan ved nogle fabrikanter være lavere). Har du derimod betongulv med klinker, har du ikke nogen maksimal temperatur på dit gulv. Har du tæppe, vinyl eller parket gulve, bør du også være opmærksom på en maksimal temperatur, da nogle af disse gulve også har en maksimal gulvtemperatur på 27 grader.

Har du et gulv, hvor du har en maksimal temperatur, skal du være opmærksom på dette, når du vælger en termostat. Du skal have en termostat, hvor du har mulighed for at anvende en gulvføler, og samtidig kan sætte et maksimum temperatur på gulvet. En eksempel på en termostat er DEVIreg Touch.

elgulvvarme termostater

Hvornår skal jeg vælge en gulvføler?

For at kunne styre dit gulvvarme, skal der anvendes en føler, der giver din termostat et feedback. Flere termostater har en indbyget rumføler og har samtidig en gulvføler. Fordelen ved denne kombination er, at den kan regulere varmen efter, hvor varmt det er i rummet, men også begrænse temperaturen i gulvet – eksempelvis ved trægulve, der maksimal må blive 27 grader.

Samtidig vil styringer med gulvføler være at fortrække, hvis du ønsker et behagelig gulv. Dog vil termostater, der kun anvender gulvvarmeføler ofte reagere langsom på udefrakommende varmekilder – eksempelvis brændeovne, varmepumper eller solindfald. Har du derimod en termostat udelukkende med rumføler, vil du risikere at temperaturen overstiger de 27 grader, og er derfor ikke optimalt ved trægulve.

Økonomisk og i henhold til komforten, vil en termostat med både rumføler og gulvføler være den bedste løsning.

Find dine termostater ved Wattoo.dk

Skal du have nye termostater? Så find et stort udvalg ved Wattoo.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.