You are currently viewing Arbejdslamper – Hvilken arbejdslampe skal jeg vælge?

Arbejdslamper – Hvilken arbejdslampe skal jeg vælge?

Hvis du er håndværker, en gør-det-selv person, arbejder i værkstedet eller blot laver små reparationer, så ved du også at et godt lys er halvdelen af opgaven. Men forskellige opgaver kræver også forskellige former for belysning.

Hvilke lampe bør du bare eje, for at opgaven bare bliver den smule nemmere? Det vil jeg prøve at hjælpe dig på vej til.

Arbejdslamper til byggeriet

Arbejdslamper Har du bygget om, renoveret dele af huset eller lave bygge arbejde i haven? Så er det på godt jysk “rigtig træls”, at mørket falder hurtig på, især i vintermånederne, hvor det allerede er mørkt, når du kommer hjem fra arbejde. Det kan være en god undskyldning for at slappe af – men alt den spildtid, kunne jo være brugt fornuftig, hvis du bare havde investeret i den rette belysning.

Men hvilke arbejdslamper bør jeg vælge?

Du bør vælge en LED arbejdslampe

Har du nogensinde prøvet at stå i et lille rum, med en hallogen lampe? Det bliver utroligt varmt, og så bliver opgaven bare ikke særlig behageligt. Men vælger du en LED arbejdslampe, er varmeudvikling minimalt. Samtidig er den meget billigere i drift og langt mere modstandsdygtig mod stød og slag. Der er altså utrolig mange fordele, hvis vi sammenligner den med de gamle hallogen lamper.

Før LED arbejdslamper rigtig fik fat, valgte mange at anvende arbejdslamper med sparepærer. De havde den store ulempe, at de skulle bruge 2-5 minutter på at varme op. Den problemstilling er du ligeledes ude over med en LED arbejdslampe.

Skal vi endelig snakke ulemper ved LED arbejdslamper, er det at lyskilden ofte ikke kan skiftes, og derved skal du skifte lampen, hvis denne går i stykker. Dog er levetiden på LED lamper ofte langt over 25.000 timer, og ofte udskiftes lampen af andre årsager, før den overhovedet går i stykker.

Fordele

  • Mere modstandsdygtig over for slag
  • Billigere i strøm
  • Mindre varmeafgivelse end andre typer lamper – Eksempelvis hallogenlamper
  • 100% lys inden for få sekunder
  • Lang levetid – Ofte over 25.000 timer

Ulemper

  • Ofte fast lyskilde, der ikke kan skiftes

Bedst til prisen

Bedst til prisen arbejdslampe

Læs mere om lampen

Kvalitets lampen

Kvalitetslampen

Læs mere om lampen

Skal min arbejdslampe være på batteri eller med ledning?

Det er faktisk et rigtig svært spørgsmål, og du skal derfor gøre op med, hvad du skal bruge den til? Måske har du behov for en af hver?

Er dit behov for lys i værkstedet, hvor stikkontakter lige er i nærheden – så ville jeg vælge en arbejdslampe med ledning, der er tilsluttet fast strøm. Herved undgår du, at batteriet løber tør, og du har lys konstant.

Er dit behov derimod, at du skal have lampen med dig, og du ofte er steder, hvor du ikke lige har en stikkontakt? Så vil jeg helt klart vælge en arbejdslampe på batteri. Her kan man få mange forskellige, både med internt batteri, men også med udskiftligt batteri, der passer til dit værktøj – eksempelvis Makita, Dewalt eller Milwaukee.

Har du et skiftende behov, hvor du vil savne begge dele? Så hvorfor ikke ofre et par hundred mere, og derved få en kombineret lampe? Så kan du bruge den i alle situationer. Jeg kan kun anbefale enten Blue Electric hybrid arbejdslampe, som jeg henviser til herover –  eller at købe en lampe fra dit ynglings værktøjsmærke. Eksempelvis denne Makita Akku LED arbejdslampe.

Arbejdslampe strips

LED strips er blevet ekstrems populær, og mange anvender dem til af fordele lyset jævnt. Prøv at tænk, hvis det var muligt i byggerier at jævne lyset ud? Det er faktisk muligt – med zmartgear LED strips, kan du nemt ophænge lyset, via dens smarte udrulle system – og efter endt arbejde kan du nemt rulle det op igen.

Arbejdslampe strips er en hurtig måde at etablere belysning i et byggeri, så man kan se noget, når det bliver mørkt.

Fordelene er store, og du kan mindske antallet af lamper, og samtidig have en jævn belysning. Belysning er rigtig godt, hvis du skal finde rundt og finde ting i de mørke rum, men skal du arbejde bør du supplere med en almindelig arbejdslamper. Du kan derfor komme langt i dit byggeprojekt med overstående LED strips, samt en eller to almindelige arbejdslamper, og derved have den perfekt belysning af dit byggeprojekt.

Læs mere om arbejds LED strips ved Toolster.dk

Arbejdslamper til småopgaver

Du kender det sikkert, du skal lige fikse toilettet eller samle noget i et snævert rum? Men du kan ikke se noget, fordi det er mørkt? Her vil en lille arbejdslampe være helt uundværlig. Der findes rigtig mange typer i forskellige størrelser, og ofte har du brug for en lille lommelygte. Der kan så være andre opgaver, hvor lysniveauet ikke er tilstrækkelig, fra de små lommelygter, og derfor mangler du en lidt større model.

Har du allerede et favorit elværktøjsmærke – eksempelvis Makita, Dewalt eller Milwaukee? Så bør du overveje at købe en arbejdslampe i samme mærke. Det har den fordel, at du kan anvende de samme  batterier, og derved gøre opgaven nemmere.

Find din favorit arbejdslampe ved 10-4 byggemarkedet

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.