You are currently viewing Hvad koster et nyt badeværelse?

Hvad koster et nyt badeværelse?

Mange drømmer om et nyt badeværelse. Både for at skabe det perfekte badeværelsemiljø, der passer med vores egen stil, men også som er mest praktiske i forhold til vores færden i dagligdagen. Men renovering af badeværelset er ofte en dyr omgang. Men hvad koster det? Og findes der alternativer til opfriskning af et eksisterende badeværelse – uden at det koster en bondegård.

Nyt badeværelse – hvad kan jeg selv?

Har du besluttet, at badeværelset skal have den helt store tur, hvor gulvet bliver gravet op, VVS og El bliver nyetableret og derved går igennem alle faser, så alt er nyt. Så vær forberedt på en større omgang, der ikke lige ordnes over weekenden.

Når du vælger den helt store tur, skal du gøre op med dig selv, om hvor meget du selv vel stå for. Der er enkelte områder, hvor du er nød til at have professionelt hjælp, da du ikke selv må stå for opgaven – og det er:

 • El-arbejde: Du skal have en elektriker til at lave alt elarbejde på dit nye badeværelse.
 • VVS-arbejde: Du skal have en VVS’er til at udføre alt vand og varme i badeværelset. Dog må du gerne selv installere vandbaseret gulvvarme, men jeg anbefaler at få det med i samme ombæring som det øvrige VVS-arbejde.
 • Kloak-arbejde: Alt kloak i dit badeværelse skal laves af en kloakmester. Skal det ikke laves om, anbefaler jeg stadigvæk af få det gennemgået inden du støber eller lægger gulvet igen.

Der er samtidig andre opgaver, du gerne må selv, men som jeg anbefaler at få professionelle til at gøre, da det ofte er mere avancerede opgaver, og kan have betydning, hvis det ikke udføres korrekt.

 • Støbning af gulv: Vælger du at selv støbe dit gulv, skal du være opmærksom på, at få falde den rette vej. Dog kan det ofte godt betale sig at få professionelle til at udføre opgaven.
 • Klinker- og eller vinylarbejde: Alt efter, hvad type gulv og vægbeklædning du ønsker, så er der mange krav i badeværelset. Det skal blandt andet etableres vådrumssikring. Udføres opgaverne ikke til perfektion, vil det hurtig falde i øjnene.

Hvilke opgaver kan du så selv lave, hvis du bare er lidt handy?

 • Opsætning af badeværelsemøbler: Er du lidt handy, skal det ikke være nogen sag at samle og opsætte badeværelsemøblerne.
 • Opsætning af loft og vægge: Nyt loft eller opsætning af gipsplader eller andre vægpaneler, bør du også sagtens selv kunne. Dog skal du være opmærksom på kravet til pladerne, da de skal godkendt til vådrum – eksempelvis vådrumsgipsplader.
 • Maling og spartling: Du kan sagtens selv male og spartle dit loft og gulve. Du skal dog være opmærksom på, at du skal anvende vådrumsmaling og samtidig skal spartling forankringsgrundes efterfølgende.
Få 3 uforpligtende tilbud på renovering af dit badeværelse

Skal du have renoveret dit badeværelse eller etableret et nyt? Så få 3 uforpligtende tilbud på opgaven, og sikre dig den bedste pris.

Nyt badeværelse pris – Samme placering

Renovering af badeværelseHvad koster et nyt badeværelse så? Der er mange faktorer der spiller ind, og det variere meget efter, hvad du selv kan, og hvad du har af krav til materiel osv. Skal du have det bedste af det bedste, og designet være i top, vil prisen være langt højere end, hvis du skal have billige badeværelseinventar og selv bygger det meste af det.

Et standard badeværelse kan oftest renoveres for et sted mellem 12.000 og 17.000 kr. pr. m2. Renovere du større badeværelse, vil prisen pr. m2 være mindre, hvorimod de helt små badeværelser ofte koster mere pr. m2.

Hvor kan du spare penge? 

 • Kan du selv lave meget af det, som ikke skal udføres af autoriseret håndværker.
 • Hvis gulvet inkl. gulvvarme osv. kan genbruges.
 • Hvis der ikke skal laves støre ændringer på elinstallationer.
 • Hvis vand, varme og kloak ikke skal flyttes.
 • Hvis klinker eller anden type gulv ikke skal ændres.

Hvis du selv laver alt og det bliver et minimalt indgreb kan du snildt spare op til 5.000 kr. pr. m2.

Skal du derimod have etableret et helt nyt badeværelse et nyt sted i boligen, er priserne ofte 2-3 gange dyrere – altså et sted mellem 32.000 og 37.000 kr. pr. m2.

Få 3 uforpligtende tilbud på renovering af dit badeværelse

Skal du have renoveret dit badeværelse eller etableret et nyt? Så få 3 uforpligtende tilbud på opgaven, og sikre dig den bedste pris.

Renovering af badeværelse – den billige løsning

En måde, hvorpå du kan renovere et badeværelse billigt, er ved at shine det op med nye badeværelsesmøbler eller en klat maling. Meget få ændringer, kan få badeværelset til at fremstå nyt og moderne. Jeg vil her komme med forslag til, hvad i kan gøre for meget få penge.

Nye badeværelse klinker
Det er måske ikke den billigste løsning, og afhængig af, hvor stort er areal der skal dækkes, og hvor meget du selv kan. Men nye klinker kan opløfte et badeværelse ekstrem meget. Ofte kan nye klinker laves for 800-1.200 kr. pr. m2. Her til skal vådrumsmembranen lægges til, hvis denne skal etableres.

Nyt Badeværelse vinyl
Det er igen, måske en af de dyrere løsninger, hvis du har vinyl på alle vægge og gulve i dit badeværelse. Men det kan ofte gøre en stor forskel for udsende af dit badeværelse. Prisen på lægning af nyt vinylgulv af professionelle er mellem 500 og 1.200 kr. pr. m2.

Maling af vægge
Har du malet vægge på badeværelse, kan en tur med pensel og rulle gøre en stor forskel. Anvend vådrumsmaling og du kan hurtig ændre udseende på badeværelset, eller blot give det en opfriskning.

Nye badeværelsesmøbler
Nye badeværelsesmøbler kan også være med til at give badeværelse det helt rigtige løft. Hvis du udskifter møbler omkring håndvasken, skal du have en VVS-montør til at demontere og montere håndvasken igen – medmindre der er en ballonfix. Badeværelsemøbler fås i forskellige prisklasser.

Nye brusearmatur og vandhane
Et nyt brusearmatur og vandhane kan gøre meget for badeværelset. En udskiftning koster ikke alverden, på trods af at du skal have fat i en VVS-montør for at udføre opgaven.

Få 3 uforpligtende tilbud på renovering af dit badeværelse

Skal du have renoveret dit badeværelse eller etableret et nyt? Så få 3 uforpligtende tilbud på opgaven, og sikre dig den bedste pris.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.