Det kan være mange grunde til at skifte et tag, men ofte skyldtes den enten at taget er gammelt og nedslidt, eller at du ønsker et andet udseende af taget.
Er taget nedslidt og hullet, er der ikke andre veje, end at få udskiftet taget, da følgeskaderne kan være alvorlige for hele dit hus helbred. Passer udsende af dit hus ikke i med, hvad du ønsker, findes der billigere muligheder for at ændre udseende – blandt andet maling af taget. Er taget bare ramt af alger, kan en tagrensning være den rette løsning. Jeg vil i dette indlæg fokusere på priserne for udskiftning af tag på dit hus.
Hvad koster et nyt tag?
Når vi snakker om, hvad det koster at få lagt nyt tag, så er der mange faktorer der spiller ind.
- Hvilket tagtype har du?
- Hvor stort er taget?
- Skal dele af konstruktionen skiftet eller ændres?
- Er et almindelig sadeltag eller er det med valm eller kvister?
- Er der skorsten eller aftræk til ventilation eller emhætte?
Et såkaldt sadeltag uden andre ”forstyrrelser” på taget som skorstene ol. er det nemmeste og billigste tag at skifte, da det 2 lige stykker, og derved skal der ikke skæres. Begynder taget at have valmet eller kvister, tager det noget længere tid at udskifte, fordi der er skærearbejde, og der kan være skotrender eller inddækninger, der skal laves.
Jeg har i denne tabel prøvet at sammenligne priser på udskiftning af tag, alt efter hvilket type tag det drejer sig om. Priserne er ud fra, at der ikke skal tages højde for skorstene, kviste og andre gennemføringer gennem taget. Der er to priser, enten en gør-det-selv pris, og en pris udført af en håndværker. I mine priser er alt, der skal være med for at ligge tag på, altså inkl. tømmer, tagrender mm.
Tagtype | Inkl. Montering | Ekskl. montering |
Eternittag | 600-700 kr./m2 | 350-450 kr./m2 |
Tegltag | 1600-2500 kr./m2 (m. undertag) | 500-1000 kr./m2 |
Betontag | 1400-2200 kr./m2 | 400-800 kr./m2 |
Tagpap | 600-1200 kr./m2 | 400-600 kr./m2 |
Ståltag | 1200-2000 kr./m2 | 600-1000 kr./m2 |
Overstående priser er en sammenligning fra forskellige leverandør og virksomheder. Har du forslag til ændringer, så send dem endelig til mig ved hjælp af kontaktformen eller ved at skrive en kommentar her under.
Skal du have udskift dit tag? Få 3 uforpligtende tilbud på udskiftningen, og sikre dig den bedste og billigste pris.
Eternittag – priser
Eternittag eller bølgeeternit – som det ofte kaldes, er noget af det nemmeste at skifte. Har dit tag i forvejen eternittag, og det samtidig ligger plan, er det at vælge en samme type eternitplade, som der allerede er anvendt. Derved bliver det en en-til-en udskiftning. Prisen er er derfor mellem 80-140 kr. pr. plade og lidt til skruer, rygningsbånd, rygning og andre små dele.
Ligger det nuværende tag ujævn, skal taget rettes op før det nye tag lægges. Her skal lægterne og trækonstruktionen ændres. Dette gøres ofte ved lægge nye lægter. Derfor skal der her afsættes tid og penge til skifte af taglægter. Taglægter koster mellem 10 og 20kr. pr. meter. Der skal mellem 3 og 4 meter til pr. m2 alt efter, hvor meget der ender som spild.
Skal du have professionelle til udføre opgaven, skal timelønnen medregnes, og prisen vil derfor blive det større.
Tegltag – priser
Et af de mest udbredte tag typer er tegltag. Det skyldtes med stor sandsynlighed taget lange levetid, der ofte er 40-60 år. Priserne på tegltag er samtidig også dyrere, og ligger ofte mellem 5 og 15 kroner pr. tagsten, afhængig af glans og fabrikat. Det svarer til en pris på 90-130 kr. pr. m2. Dertil skal undertag, lægter og klemlister, samt diverse til tagfod medregnes, og derved bliver prisen hurtigere dyrere.
At få lagt et tegltag kan være vanskelig, hvis du ikke har nogle gør-det-selv færdigheder. Er man handy, er det dog ikke et problem, og du kan derved sagtens selv stå for opgaven. Man skal dog husk at sikre sig selv med stillads, så man ikke falder ned.
Hvis du skal have professionelle til at udføre opgaven, skal timelønnen medregnes i priserne.
Skal du have udskift dit tag? Få 3 uforpligtende tilbud på udskiftningen, og sikre dig den bedste og billigste pris.
Betontag – priser
En alternativ til tegltag er betontag. Priserne på betontag er ofte billigere end tegltag, hvor du han spare op til 25% af prisen på stenene. Der skal ved betontag ligeledes etableres undertag, lægter og klemlister, som derved løber op i samme pris. Det er derved kun tagstenene, hvor du kan spare penge på.
Fordelen ved betontag er, at du kan vælge forskellige farver og de er billigere. Dog er levetiden ikke lige så langt som tegltag.
Betontag er ligesom tegltag en fin opgave for den rigtige gør-det-selv type. Men ønsker du ikke selv at udføre opgaver, vil jeg anbefale dig at hyre nogle håndværker til det. Pengene kan være godt givet ud.
Tagpap – priser
En tagtype, som ofte kræver håndværker er tagpap. Det er en af de opgaver jeg aldrig vil råde gør-det-selv folk at kaste sig ud i, medmindre det er på et lille skur eller et legehus. Lægger du tagpap på dit hus, og du ved et uheld starter en brand, kan du få problemer med forsikringen.
Tagpap skal laves med en under og over tagpap, og ligger ofte på 120 kr. m2 for tagpappen. Herefter skal plader, rygning og blikarbejde medregnes efterfølgende.
Ståltag – priser
Ståltag er ligesom eternittag rimelig nemt at lave. Forskellen er, at de fleste ståltag skal have et undertag under, som bliver udarbejdet på samme måde som tegl- og betontag. Priserne på ståltag ligger på mellem 70 og 100 kr. pr. m2. Dertil skal lægter og underlag lægges til.
Skal du have udskift dit tag? Få 3 uforpligtende tilbud på udskiftningen, og sikre dig den bedste og billigste pris.
Dine m2 priser på både tagpap og eternit passer på ingen måde med dagens markedspris. Hvis det du rådgiver om skal være relevant skal du måske opdatere denne side