You are currently viewing Philips Hue – Hvad er det, og hvordan virker det?
Spacious dining room with floor to ceiling windows

Philips Hue – Hvad er det, og hvordan virker det?

Philips Hue er et relativt nyt trådløs system, der kan anvendes til styring af dit lys. Lyset i ens hjem bliver mere og mere intelligent, og Philips Hue er en af de mange muligheder der findes. Systemet er blevet rigtig populær, og rigtig mange anvender det til at styre deres belysning. Men hvad er Philips Hue egentlig, og hvad kræver det for at komme igang? Det vil jeg prøve at forklare i dette indlæg.

Hvordan virker Philips Hue?

Philips Hue virker ved, at du køber de ønskede pærer, lamper eller LED strips. Disse kobles op til en bridge, og kan her fra styres fra en App. I denne App, kan du opsætte regler for, hvordan din lys skal tænde og slukke. Derudover kan du købe forskellige betjeningsenheder – eksempelvis sensorer og kontakter.

Med Philips Hue har du samtidig mulighed for at styre lyset i dit hus fra hele verden. Når du eksempelvis er ude og rejse, kan du tænde og slukke forskellige lamper, og på den måde få dit hjem til at se mere beboelig ud. Derved kan du mindske risikoen for indbrud.

[su_advertisingbox advertising_box_color=”#f5f473″ advertising_button_link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=17750&bannerid=38205&htmlurl=https://www.dioder-online.dk/philips-hue.html” advertising_button_text=”Er du blevet varm på Phillips produkter?” advertising_body=”Skal du have fat i Phillips Hue produkter? Så find et kæmpe udvalg ved Dioder-Online.dk til en rigtig skarp pris!” advertising_head=”Find dine Phillips Hue produkter lige her!”]
Philips Hue pærer
Philips Hue pærer

Philips Hue er din måde, hvorpå du kan opnå den rigtige stemning i hjemmet, alt efter situationen. Er det en aften foran fjernsynet med familien, kan belysningen ændres til en mere varm og dæmpet niveau. Skal der derimod foregå noget mere kreativ aktivitet, hvor kraftigere belysning er krævet, kan dette opnås ved et enkelt klik. Philips Hue åbner derved utallige muligheder for styring af dit lys – og så endda trådløst.

Alle pærer og tilbehør er nem og installere, og det kræver ikke hjælp af en autoriseret elinstallatør, da du ikke skal rode i den eksisterende installation. Det er blot at skrue den nye pære i og eventuelt montere den trådløse fjernbetjening på væggen. Den eksisterende installation lader du blot være.

Eksisterende afbryder i din installation, der anvendes til at tænde og slukke lyset, skal blot være tændt, når du vil anvende Philips Hue funktionerne. Du kan dog sagtens anvende afbryderne som almindelige tænd og sluk funktion af dine Hue pærer.

Rigtig mange vælger dog at få afblændet afbryderne, så der ikke sker afbrydelse af strømmen til pærerne. Dette kan kræve en autoriseret elinstallatør, da du er nødsaget til at rode i den eksisterende installation.

Hvad hvis jeg har en eksisterende lysdæmper?

Du kan ikke anvende eksisterende lysdæmper til dæmpning af Philips Hue pærerne. Selve dæmpefunktionen sidder i pæreren, og du skal derfor anvende Philips Hue’s produkter. Du kan derfor ikke anvende pærerne, hvor der er installeret en LK lysdæmper. Denne bør derfor udskiftes til en almindelig afbryder.

Philips Hue Bridge

Phillips Hue Bridge
Phillips Hue Bridge

Bridge kan man kalde knudepunktet. Det er denne der skal ved hjælp af en App kobles sammen med dine Hue enheder. Dette gøres ved hjælp af få hurtige step.

 • Tilslut bridgen til nettet og stikkontakten
 • Installere Philips Hue App
 • Opsæt bridgen ved brug af din App
 • Opret rum og tilføj dine pærer og tilbehøret
Få fingerne i din Phillips Hue Bridge

Det er faktisk utrolig nem at opsætte en Philips Hue Bridge og tilføje Philips Hue enheder til Bridgen. Denne video forklare fremgangsmåden.

Du kan med en Philips Hue Bridge tilføje op til 50 pærer og 10 forskellige kontrolenheder (Sensor, lysdæmper mm.). Derved er der mange muligheder for at komme igang.

Philips Hue Starter Kit

Philips Hue Startsæt
Philips Hue Startsæt

Er du blevet nysgerrig, og ønsker selv at lege med lysstyring i dit hjem? Så kan du købe et Philips Hue Startpakke. Der findes forskellige former for Philips Hue startsæt, men fælles for dem alle er, at de indeholder de nødvendige for at komme igang med at lege – eksempelvis pære og en bridge. Derudover findes forskellige startsæt indeholdende motion sensor, fjernbetjening eller forskellige typer pærer i White, White Ambiance eller Color and White Ambiance serie. Forskellen på de 3 serier beskrives i den efterfølgende afsnit.

Find din Philips Startpakke her

Bliver du bidt af Philips Hue produkterne, kan du efterfølgende udvide med flere lamper, pærer og tilbehør. Derved kan du hele tiden udvikle dit Philips Hue opsætning, og skabe det perfekte belysning i dit perfekte hjem!

Hvad er forskellen white, white Ambiance og White and color Ambiance?

Der findes overorden 3 forskellige serie af Philips Hue belysning. Alt efter serie du vælger pærerne fra, kan du laver alt fra rent dæmpning af pærerne, til ændring af lystemperaturen til ændringer af farverne. Det er derfor ingen begrænsninger for, hvor simpel eller hvor avanceret du synes dit belysning skal være. Det er ingen hindring i at blande de forskellige serier. Det er udelukkende pærer eller lampens funktion der ændres.

Philips Hue White

Philips Hue White er den mest simple serie. Her har du muligheden for at dæmpe og styre lyset, som du kender det fra din almindelige installation. Ved hjælp af forskellige tilbehør kan du dæmpe, sluk og tænde lyset, eller du kan styre lyset ved hjælp af Appen. Fordele ved disse pærer er, at det er meget simpel, og er ofte det rigtige valg, hvis du blot skal igang, og derved kun ønsker den frihed, Philips Hue giver. Med Philips Hue White, har du muligheden for at oprette scenarier med dæmpning af belysning og styring af forskellige tilbehør.

Philips Hue White Ambiance

Er almindelig dæmpning ikke nok? Så skal måske vælge Philips Hue White Ambiance. Her har du muligheden for at ændre på lyset farvetemperatur. Det skal forstås på den måde, at ud kan skabe en varmt og hyggelig lys. Du har muligheder for at lave scenarier, hvor lyset øget gradvis med dens varmetemperatur.

Med Philips Hue White Ambiance har du også muligheden for at simulere en solopgang. Det kan være med til at hjælpe dig mod en behagelig opvågning om morgen. Ved simulation af solopgangen føler rigtig mange folk, at de vågner mere friske og udhvilede.

Philips Hue Color and White Ambiance

Skal du gå all-in på dit projekt? Så er det Philips Hue Color and White Ambiance serien du skal vælge. Ikke nok med mulighederne fra de førnævnte produkter, så har du også muligheden for at skabe farverige kombinationer. Rigtig mange vælger farvet belysning bag tv’et for at skabe en mere behagelig lys. Der er ubegrænset muligheder for, hvordan du kan styre dit lys. Skal det være i stuen, køkkenet, børneværelset eller måske soveværelset? Det er helt op til dig!

Find Phillips Hue Produkter her!

Hvilke muligheder er der med Philips Hue?

Philips Hue Bloom
Philips Hue Bloom

Der findes rigtig mange muligheder med Philips Hue. Der findes blandet andet Philips Hue GU10, E27 og E14 pærer, som er utrolig nem at installere i eksisterende lamper og spots. Derudover kan du tilkøbe forskellige former for LED strips, der giver dig mulighed for at skabe mere specielle løsninger. Til sidst findes der et stort udvalg af forskellige Philips Hue lamper. Det er alt fra Philips Hue Bloom lamper til indendørslamper til udendørs lamper.

Mangler du hjælp?

Der findes en utrolig god Facebook gruppe, hvor du kan få hjælp til næsten alt omkring Philips Hue. Du finder gruppen lige her.

Dette indlæg har 1 kommentar

 1. Jens Nørby

  Hej
  Jeg har købt 2 Hue loftlamper samt en Hue bridge Efter flere forsøg hvor appen siger den ikke kan finde lyskilden ,hvilket ikke er helt rigtigt idet den sommetider virker men nu virker dimmer switch ikke mere .Kunne jeg få systemet til at virke som I beskriver ville jeg lade indgå i et nyt hus som jeg har planlagt at bygge
  Med venlig hilsen Jens Nørby

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.