You are currently viewing LK Rammer og tangenter – Skift udseende nemt og billigt

LK Rammer og tangenter – Skift udseende nemt og billigt

Elinstallationer er ofte en del af de designmæssige punkter i et hus eller lejlighed. Derfor vælger mange tangenter og rammer efter, hvad der passer ind i hjemmet, og derved ikke blot en hvid eller lysegrå kontakt som før i tiden.

Der findes utrolige mange kombinationer af farve og udformninger, og jeg vil prøve at guide dig på vej, mod det helt rigtige match til netop dit hjem.

LK Fuga rammer

Har du, som rigtig mange, Fuga kontakter i dit hjem, er det nemt at skifte designet på dine komponenter. En af de vigtigste part er LK Fuga Rammerne, som stikkontakter og afbryder sættes i, for at skabe den sidste finish. Fuga Rammerne blev for år tilbage nydesignet, hvilket betyder, at det i dag er endnu nemmere at installere eller udskifte rammerne.

Den nye model af rammerne, gør det muligt blot at klikke rammen af med en lille skruetrækker, hvorefter en ny klikkes på. Derved behøver du ikke demontere stikkontakten eller afbryderen. Dette er nemmere men også langt mere sikkert for dig.

Ulempen ved de nye rammer er, at de ikke kan anvendes på de gamle forfradåser. Derfor skal vi lige have styr på, hvor de gamle og nye rammer egentlig kan anvendes.

Nye LK Fuga Rammer

De nye LK rammer kendetegnes ved, at de i bunden af rammerne har en lille LK logo. De nye rammer er monteret ovenpå en teknisk ramme, og er derfor langt nemmere at skifte. Dog skal du huske, at der skal tilkøbes en tekniskramme, før de nye rammer kan anvendes.

 • De nye Choice, Pure og Soft (Softline) rammer kan installeres på alle indmuringsdåser, de nye Air forfradåser og Slim forfradåse.
 • De nye Slim rammer kan anvendes på de nye indmuringsdåser og Slim forfradåse.

De nye rammer kan installeres på storset alt materiel. Dog kan de ikke installeres på de gamle forfradåser eller underlag. Så har du de gamle blå eller grå forfradåse uden membraner, skal du anvende de gamle ramme modeller. Har du underlag, skal du altid anvende baseline rammerne.

Gamle LK Fuga rammer

De gamle Fuga rammer er stille og rolig på vej ud. Dog er Softline rammerne stadigvæk i produktion til anvendelse på de gamle forfradåser, og baseline rammerne anvendes ligeledes stadigvæk til underlag.

 • De gamle 50’er rammer kan anvendes på alle underlag og alle indmuringsdåser
 • De gamle 63’er rammer kan anvendes på alle indmuringsdåser og de gamle forfradåser
 • De gamle 68’er rammer er mest af alt beregnet for gammel materiel, og installeres ofte på de gamle trædåser.

LK Fuga Softline

Fuga Softline rammeEn af de mest populære ramme modeller er Softline (Eller soft under designrammerne), og er også med i den nye serie af rammer. Derved kan Softline rammerne fås i både de nye og gamle modeller, hvilket er en fordel, hvis du i forvejen har rammerne, og skal have lavet ændringer.

Ny Fuga Soft designrammer

 • Hvilke dåser?: Fuga Air forfradåse, Fuga Air indmuringsdåse, Fuga Air indstøbningsdåse, Slim Air forfradåse og gamle indmurings- og indstøbningsdåser (Læs mere om dåser her)
 • Hvad skal ellers bruges?: Fuga teknisk montageramme (Beskrives senere i indlægget)
 • Rammens brede: 63 mm bred
 • Farve: Lysegrå, hvid, stålmetallic og koksgrå

Gammel Fuga Softline rammer

 • Hvilke dåser?: Fuga Air indmuringsdåse, Fuga Air indstøbningsdåse, Slim Air forfradåse og gamle indmurings-, forfra- og indstøbningsdåser (Læs mere om dåser her)
 • Hvad skal ellers bruges?: Intet
 • Rammens brede: 63 og 68 mm bred
 • Farve: Lysegrå, hvid, stålmetallic og koksgrå
Find et kæmpe udvalg af rammer til LK Fuga

Mangler du et billig og godt sted at købe dine nye rammer? Så prøv Wattoo.dk, der er blandt markedets billigste, når det gælder elmateriel

LK Fuga Baseline

Fuga Baseline ramme
Foto: Schneider Electric

LK Fuga baseline er en af de mest anvendte rammer før i tiden. Denne findes i dag kun i den gammel model, og er mest velegnet til underlag. Dog kan Baseline rammerne også  anvendes til indmuringsdåser, men der skal ikke være meget ujævnheder, før de får svært ved at dække hullerne.

 • Hvilke dåser?: Underlag og gamle indmurings- og indstøbningsdåser (Læs mere om dåser her)
 • Hvad skal ellers bruges?: Intet
 • Rammens brede: 50 mm bred
 • Farve: Lysegrå, hvid, stålmetallic og koksgrå

LK FUGA Pure

LK Fuga Pure ramme
Foto: Schneider Electric

LK Fuga Pure rammer er mere elegante og har en snært af luksus. Rammerne er til dig, der ikke vil gå ned på kvalitet, da LK Fuga Pure rammerne er med enten glas eller stålramme. Derved er de i rigtig luksusklassen, og det betyder også at det er helt andre priser vi snakker om. Vil du have det bedste af det bedste, så skal du vælge LK Fuga Pure rammerne.

 • Hvilke dåser?: Fuga Air forfradåse, Fuga Air indmuringsdåse, Fuga Air indstøbningsdåse og gamle indmurings- og indstøbningsdåser (Læs mere om dåser her)
 • Hvad skal ellers bruges?: Fuga teknisk montageramme (Beskrives senere i indlægget)
 • Rammens brede: 66 mm bred
 • Farve: Stål, sort, hvid og hvid/sort

LK Fuga Choice

LK Fuga Choice rammeLK Fuga Choice er en af de nye rammetyper fra LK. Her har du virkelighed muligheden for selv at designe dine rammer. Selve rammen er et stykke glas, der kan fjernes, og bag ved er der pap, som kan skiftes til forskellige farver og mønstre. I princippet kan derved selv designe dine rammer! Når du køber rammen, er der allerede indlagt en stak farver og mønstre. Glasset kan være enten frosted eller transperant.

 • Hvilke dåser?: Fuga Air forfradåse, Fuga Air indmuringsdåse, Fuga Air indstøbningsdåse og gamle indmurings- og indstøbningsdåser (Læs mere om dåser her)
 • Hvad skal ellers bruges?: Fuga teknisk montageramme (Beskrives senere i indlægget)
 • Rammens brede: 68 mm bred
 • Farve: Frosted eller transparent glas. Farverne kan vælges efter behag, og du kan designe dine egne!

LK Fuga SLIM

Fuga Slim ramme
Foto: Schneider Electric

LK Fuga Slim er for dig, der bare gerne vil have elinstallationer til at være så usynlige som muligt, og derved skal de være så små som muligt – og Fuga Slim har faktisk kun en brede på 55 mm. Ved anvendelse af LK Fuga Slim er det vigtig, at du anvender den rigtige tekniske ramme, som er egnet til Fuga Slim rammerne. Samtidig skal du være opmærksom på, hvilke dåser de kan anvendes på.

 • Hvilke dåser?: Fuga Slim Air forfradåse, Fuga Air indmuringsdåse, Fuga Air indstøbningsdåse og gamle indmurings- og indstøbningsdåser (Læs mere om dåser her)
 • Hvad skal ellers bruges?: Fuga teknisk montageramme SLIM Model (Beskrives senere i indlægget)
 • Rammens brede: 55 mm bred
 • Farve: Hvid, koksgrå eller stål
Find et kæmpe udvalg af rammer til LK Fuga

Mangler du et billig og godt sted at købe dine nye rammer? Så prøv Wattoo.dk, der er blandt markedets billigste, når det gælder elmateriel

LK Fuga Hardline (Udgået model)

LK Fuga Hardline er en gammel model, som desværre er udgået. Har du derfor Hardline i din installation, er du nødsaget til at vælge en anden designserie eller lede efter brugte modeller. Hardline er normaltvis en 68 mm, men har en kant der gør, at den inderste del kun er 63 mm.

Teknisk monteringsramme

Teknisk monteringsramme
Foto: Schneider Electric

En af de nye elementer i det nye Fuga, er den tekniske monteringsramme. Derved, skal du hvis du skal udskifte dine gamle rammer i din installation til de nye Fuga rammer, så skal du huske at tilkøbe den rigtige monteringsramme.

Den store fordel ved den tekniske monteringsramme er, at hvis du har dem installeret, er det utrolig nemt at skifte rammerne. Dette gøres blot ved at klikke rammen af, hvorefter den nye monteres.

Hvad er forskellen på teknisk monteringsramme og teknisk monteringsramme SLIM

Der findes to forskellige typer teknisk monteringsrammer, hvor du i de fleste tilfælde skal anvende den almindelig. Dog, hvis du ønsker at anvende Slim rammerne, skal dette gøres med teknisk monteringsramme til SLIM modellerne.

LK Fuga tangenter

[su_right_box price_tabel_id=”74″ image_url=”http://www1.lk.dk/katalog/foto/jpg/530D8922.jpg” img_alt=”tangenter” rightbox_link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=17750&bannerid=51434&htmlurl=https://www.wattoo.dk/elartikler/lauritz-knudsen/lk-fuga/afdaekning” link_text=”Gå til Wattoo.dk”]Find alle dine tangenter og dæksler til dit elmateriel hos Wattoo.dk[/su_right_box]En af de nemmeste muligheder for skift af udsende eller forny slidte Fuga materiel er ved at skifte tangenterne, der er dækslet på stikkontakter og afbryder. Tangenter fås til alle typer materiel, og fås i farverne hvis, koksgrå og lysegrå. Derved er der en stor mulighed for, at du kan designe en tangent og ramme kombination, der passer lige ind i dit hjem.

En meget populær kombination af tangenter og ramme er koksgrå tangenter og stålmetallic rammer. Fordelen ved denne kombination er, at beskidte fingre og aftryk ikke ses så let på afbryder og stikkontakter, da den mørke farve dækker over dette. Samtidig er farvekombination et moderne valg, og passer ind i rigtig mange hjem.

Læs eventuelt om gravede tangenter længere ned i indlægget.

IHC tangenter

Har du en IHC installation, kan du som normalt udskifte tangenterne, som i den øvrige installation. Du har samtidig også mulighed for at købe en graveret pakke. Den graveret pakke indeholder tangenter med symboler, der gør det nemmere at identificere, hvad de forskellige tryk skal anvendes til. Du kan finde IHC tangenter her.

En anden mulighed er at få graveret tangenterne. Dette forklares i næste afsnit.

Gravede tangenter

[su_right_box price_tabel_id=”74″ image_url=”http://www1.lk.dk/katalog/foto/jpg/500N5402.jpg” img_alt=”Opus 66 rammer” rightbox_link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=17750&bannerid=51434&htmlurl=https://www.wattoo.dk/elartikler/lauritz-knudsen/lk-opus-66/rammer-kombi” link_text=”Gå til Wattoo.dk”]Find alle Opus66 rammer ved Wattoo.dk, der er en af nettets billigste webshops med elartikler[/su_right_box]

En mulig LK tilbyder, men som ikke mange anvender, er at få graveret sine tangenter med symboler eller tekst. Det kan være meget praksis, da det er med til at øge overskuelig, og du derved nemt kan identificere de rigtige kontakter. Du kan finde LK’s side med gravering her!

LK Opus rammer

Den anden serie fra LK er Opus66. Ligesom ved Fuga, er det også muligt at udskifte rammerne her. Rammerne ved Opus er klikket på fronten, lige som de nye Fuga rammer.

Ulempen ved Opus66 materiel er, at der ikke er de samme designmuligheder, som der er ved Fuga rammerne. Derfor er du begrænset til en type ramme ved Opus66. Rammerne fås i lysegrå, hvid og koksgrå

LK Opus tangenter

Opus66 tangenter er ligesom fuga tangenter. De er nemme at klikke af og skifte, og derved kan du hurtig forny din installation for en meget lille beløb. Opus66 tangenterne fås som fuga tangenterne i lysegrå, hvid og koksgrå.

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.