You are currently viewing LK Fuga stikkontakter – Hvilke modeller findes der?

LK Fuga stikkontakter – Hvilke modeller findes der?

LK Fuga stikkontakter er de mest udbredte stikkontaktstype i de danske installationer. Der er derfor et stor udvalg, hvilket kan gøre det svært for dig, at vælge de rigtige stikkontakter, der passer til din installation. Du skal ført og fremmest sikre dig, at det materiel du vælger passer sammen, men derudover skal du også sikre dig, at installationen lever op til de gældende regler. Alt dette kan være vanskelig nok at gennemskue. Jeg vil med dette indlæg prøve at hjælpe dig på vej mod de rigtige stikkontakter, samt hvordan du sikrer dig, den korrekte sammensætning.

Fuga stikkontakt pris og tilbud

Afisolering af kablerFuga stikkontakter koster ofte mere end de billigere og alternative modeller. Dog er rigtig mange hjem i forvejen bygget med Fuga stikkontakter, hvilket ofte låser en til LK materiel. Det gælder derfor om at finde produkterne til den helt rigtige pris – og besparelsen kan være stor, hvis først du skal ud og investere i stikkontakter, rammer og dåser til et helt rum eller måske et helt hus.

For at hjælpe dig på den rigtige vej, kan du igennem dette indlæg finde pristabeller på LK Fuga stikkontakter. Derved kan du på den få hjælp til at finde de bedste priser. Tabellerne opdateres hver nat, og derfor kan jeg ikke tage ansvaret for eventuelle forkerte priser.

Ønsker du derimod tilbud på installation af Fuga stikkontakter? Så kan ved hjælp af 3byggetilbud.dk få 3 uforpligtende tilbud fra udvalgte elektriker. Derved kan du vælge det bedste tilbud. Lever ingen af dem op til dine krav? Så afviser du blot dem alle.

3byggetilbud.dk tilbyder desuden entreprisegaranti, hvilket sikrer dig mod dårlige oplevelser. Læs mere og dette på deres

Få 3 uforpligtende tilbud fra udvalgte elektrikere.

Skal du have etableret nye elinstallation? Så sikrer dig den bedste pris med 3byggetibud.dk. Indstast dine oplsyning og få 3 uforpligtende tilbud på udførelse af elinstallationer.

Fuga stikkontakt montering

StikkontaktFuga stikkontakter har den fordel, at de er utrolig nemme at montere. Faktisk skal du kun anvende værktøj til montering af stikkontakten, da ledninger monteres i fjedreklemmer. Montering af stikkontakter er i de fleste tilfælde underlagt autorisation. Der er dog tilfælde, hvor du gerne må montere en stikkontakt.

  • Har der allerede været installeret en stikkontakt, må du gerne montere en ny stikkontakt. Du skal bare sikre dig, at dette gøres forsvarlig.
  • Det er underorden, om stikkontakten er med eller uden jord. Da det forventes, at du har installeret en fejlstrømsafbryder.
  • Det nye og gammel materiel skal passe. Det er derfor ikke muligt at blande fabrikanter og hellere ikke alle modeller.

Udskiftning af stikkontakt

Faktisk kan du i mange tilfælde blot skifte ramme og tangenterne, og derved få et nyt look. Med den nye Fuga serie, er skift af rammere blevet gjort endnu nemmere end tidligere, hvor du nu blot kan klikke tangenter og rammerne af, hvor efter det udskiftes. De nye rammer kan ofte kendes ved LK logoet i det ene hjørne.

Her under vil du kunne finde en forklaring på, hvordan du skifter en ny type stikkontakt med en ny.

Udskiftning af gamle stikkontakter

Har du gamle stikkontakter, afhænger det ofte af, hvilken type stikkontakt, og hvilke type dåse, der er anvendt. Er det den gamle Fuga model, er det nemt at skifte til de nye Fuga modeller. Er der anvendt ældre materiel, kan det oftest skiftes til Fuga. Jeg har herunder lavet en vejledning til, hvordan du vælger det rigtige materiel, samt hvordan du skifter gammel materiel til nyt.

Udskiftning af stikkontakt i dørkarm

Med eller uden jord?

1 moduls stikkontakt anvendt i en trippel ramme. Koksgrå med sølv rammeFuga stikkontakt uden jord eller Fuga stikkontakt med jord? Det er ikke bare et valg, men de anvendes til forskellige formål. Generelt skal alt nyt installation udføres med jord, hvilket betyder, at i nye installationer skal alle stikkontakter være med jord. Har du derimod en ældre installation, kan det være lovlig at anvende stikkontakter uden jord. Alt dette afhænger af din installations alder, men også om der er en aktiv jordleder. Du kan læse mere om, hvornår der skal anvendes jord og ikke jord her.

Fuga stikkontakt med jord

Jeg har her under listet de forskellige Fuga stikkontakter med jord. Dog findes der også EDB og hospitals stik. Disse er ikke medtaget, da det normaltvis ikke anvendes i private installationer. Jeg har desuden hellere ikke taget USB stikkontakten med. Denne er også med jord, men bliver beskrevet senere i dette indlæg.

Læs også: Husk at læse min indlæg omkring rammer, samt dåser, da hvilke dåser og rammer der skal anvendes hvor, kan være en smule forvirrende. Du finder indlægget om dåser her, og og rammerne her.

Fuga stikkontakt uden jord

Fuga stikkontakter uden jord anvendes ofte i ældre installationer, hvor det blot er tale om en udskiftning. Igen her findes de fleste i både EDB og hospital stik. Disse er ikke medtaget i oversigten her under. Derudover fås USB stikkontakten ligeledes uden jord, og denne bliver forklaret senere i indlægget.

Læs også: Husk at læse min indlæg omkring rammer, samt dåser, da hvilke dåser og rammer der skal anvendes hvor, kan være en smule forvirrende. Du finder indlægget om dåser her, og og rammerne her.

Fuga stikkontakt med USB

En af de helt nye produkter fra LK er en Fuga stikkontakt med USB. Stikkontakten kan anvendes som normalt, imens USB laderen kan anvendes til opladning af mobiler, tablets og andre elektroniske enheder. Stikkontakten med USB kan lade med 1 ampere. Hvis du ønsker mere power, kan du anvende en anden USB oplader fra LK. Denne har udelukkende to USB porte, hvor den totale ladeeffekt er 2,1 ampere. Anvendes begge porte, vil ladeeffekten derfor halveres.

USB stikkontakten er en 1,5 moduls enhed, hvor USB laderen er en 1 moduls enhed. USB laderen kan dog kombineres med en tekstfelt, så den passer ind i en 1½ moduls ramme. Dette kan blandt andet være en fordel, hvis den skal installeres ved siden af en 1½ moduls stikkontakt.

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.