IHC Wireless

LK IHC Wireless er et udbygget system af LK IHC Control, hvor du har mulighed for at styre dine enheder trådløst. Du kan bruge systemet i alle hjem. Du kan både bygge det på dit allerede installerede IHC Control system, men du kan også kører det alene og anvende det i din almindelige elinstallation.

Den største fordel ved dette system er, at du ikke behøver at lave ændringer i din nuværende installation, og flere af delene kan du faktisk selv installere og derved spare penge. Der er derudover mulighed for lysdæmpning.

Hvordan virker IHC Wireless?

Et IHC Wireless system virker ved, at du installere en sender og en modtager i dit system. Det kan som eksempelvis være en batteritryk og et lampeudtag (OBS. Du må ikke selv udskifte dit lampeudtag). Når begge enheder er monteret, kan disse to kobles sammen, så du kan styre dit lampeudtag med batteritrykket. Det virker altså på helt samme måde som en almindelig afbryder. Der er dog mange flere fordele ved dette system.

Fordele ved IHC Wireless

  • Du behøver ikke trække nye kabler
  • Mulighed for dæmpning af lyset
  • Mulighed for fjernbetjent lysstyring
  • Mulighed for fjernbetjente stikkontakter
  • Det er nemt at programmere og installere
  • Der er meget få ting, som du skal have elektrikeren til at udføre for dig.

For det første skal du ikke til at trække kabler. Det vil sige, at hvis du skal flytte en afbryder, behøver du ikke til at få rillet nye kabler ind i væggen. Du klister eller skruer bare batteritrykket på, hvor du ønsker det, og kobler den sammen med modtagen.

Du kan læse meget mere om systemmet i LK’s folder her.

Find et stort udvalg af IHC Wireless enheder ved Elvvs.dk

Find dit IHC Wireless materiel ved Elvvs.dk, som ud over deres gode priser tilbyder prismatch. Det betyder, at hvis du finder et produkt billigere andre steder, så matcher de prisen, og giver yderlig 5% rabat. Derved sikre du dig nettets bedste pris. Læs mere om deres prismatch her!

Find udvalget af IHC Wireless enheder her!

IHC Wireless enheder

Modtagerenheder

IHC Wireless modtager, er den enhed, som du sender dit trådløse signal til for at tænde, slukke eller dæmpe dine enheder. Der findes forskellige slags modtagere, og nogle må du gerne selv montere, imens andre skal du have en autoriseret elinstallatør til at installere for dig. Jeg vil dog løbende skrive, hvilke enheder du selv må udskifte, og hvilke du skal have en elektriker til at udskifte for dig.

IHC Wireless stikkontakt

Vi du gerne kunne styre din stikkontakt ved hjælp af en fjernbetjening eller et batteritryk, så kan du udskifte din nuværende stikkontakt til en Wireless stikkontakt. Wireless kan eksempelvis bruges til fjernsynet eller lamper, som du så nemt kan slukke ved døren eller på en fjernbetjening. Du kan derved spare standbystrømmen, som tv’et, spillekonsolen, dvd-maskinen og surround-anlægget må have.

Du må gere selv udskifte udskifte din eksisterende stikkontakt til en Wireless stikkontakt, hvis dit hus er beskyttet med en HFI- eller HPFI-afbryder. Du skal dog sørge for at slukke strømmen, før du starter. Se vejledning til udskift af stikkontakten under pristabellen.
Udskiftningsvejledning af eksisterende stikkontakt til et wireless stikkontakt

http://www.youtube.com/watch?v=RYhvYXWuHXY

*OBS: Der skal monteres en jordleder til stikkontakten. Det er derfor ikke muligt at anvende den i installationer uden jord. Kig evt. på den mobile stikkontakt her under.

IHC Wireless mobil stikkontakt

Ønsker du ikke at udskifte din stikkontakt med en ny, findes der en meget nemmere måde. Du kan nemlig købe en mobil stikkontakt, som du nemt kan flytte rundt på. Du kan derfor flytte den efter det udstyr, som du ønsker at styre.

Vælger du en mobilt stikkontakt, har du valgmuligheden mellem to forskellige modeller, hvor den ene er med dæmp og den anden er uden. Det betyder, at du kan dæmpe din gulvlampe henne i hjørnet nemt ved hjælp af en fjernbetjening eller et batteritryk. Det garanteres ikke at den kan dæmpe sparepærer og LEDpærer. Se evt. LK’s LED guide, for at sikrer dig, at den kan dæmpe din LEDpærer. Du finder guiden her.

Den mobile stikkontakt kan anvendes i alle stikkontakter, da den findes både med og uden jord.

IHC Wireless lampeudtag

Har du flyttet en kontakt, eller ønsker du at fjernstyre dit loftbelysning? Så kan du anvende et lampeudtag som modtagere, som kan styres af en sender. Fordelen ved denne lampeudtag er, at du ikke behøver udskifte alle dine lampeudtag. Du kan nemlig trække et signal ud af lampeudtaget og sende videre til de øvrige lampeudtag. Det betyder, at hvis du har flyttet en dør, og derved skal have flyttet afbryder, kan du nøjes med at udskifte en enkelt lampeudtag, såfremt de skal tændes med samme tænding.

Du kan få lampeudtaget i to forskellige udgaver, hvor den ene er med en dimmer funktion, hvor du kan slukke, tænde og dæmpe lyset, og den anden er med et relæ, hvor du udelukkende kan tænde og slukke lyset. Dimmer modellen kan dæmpe LED- og sparepærer. Se evt. LK’s lysdæmper guide her. 

Du må ikke selv udskifte dit lampeudtag til et Wireless udtag. Du skal derfor kontakte en autoriseret elinstallatør.

IHC Wireless universalenheder

Denne enhed kan anvendes, hvis du ønsker at fjernstyre eller bare skal have flyttet din afbryder. Med et relæ eller lysdæmper undgår du, at skulle have udskiftet lampeudtaget. Det er en fordel, hvis du ingen lampeudtag har i loftet, eller hvis der anvendes 50×50 lampeudtag i væg eller loft.

Denne Wireless Universalenhed findes i tre forskellige typer, hvor to af dem er almindelige relæer og den sidste er en lysdæmper. Forskellen på relæerne er, at der ved den ene type relæ er mulighed for at købe tangenter til frontsiden (Allround relæet), så denne kan betjenes fra fronten og ved hjælp af en fjernbetjening. Allround relæet kan desuden anvendes til spare- og LED-pærer. Det almindelige relæ og lysdæmperen kan ikke garanteres at virke til spare- og LED-pærer.Fronten ligner desuden bare et almindelig blænddæksel.

Universalenheder må du ikke selv udskifte, og du skal derfor have en autoriseret elinstallatør til at udføre opgaven for dig.

Lysdæmper Modtager Allround Relæ modtager Almindelig Relæ modtager
Kan bruges til LED-pærer Garanteres ikke Ja Garanteres ikke
Kan bruges til sparepærer Garanteres ikke Ja Garanteres ikke
Kan forsynes med betjening på fronten Nej Ja Nej

Find et stort udvalg af IHC Wireless enheder ved Elvvs.dk

Find dit IHC Wireless materiel ved Elvvs.dk, som ud over deres gode priser tilbyder prismatch. Det betyder, at hvis du finder et produkt billigere andre steder, så matcher de prisen, og giver yderlig 5% rabat. Derved sikre du dig nettets bedste pris. Læs mere om deres prismatch her!

Find udvalget af IHC Wireless enheder her!

Sendeenheder

Wireless sendere er den enhed, som du betjener for at styre dine Wireless modtagere. Der findes flere forskellige sendere, og ofte kan de fleste anvendes til at styre flere modtagere.

IHC Wireless batteritryk

Batteritryk er nok den type sendere, som de fleste anvender. Du kan placere den alle steder, da den både kan sættes op ved hjælp af skruer,  og ved tilkøb af klæbepuder, kan den klistres op på glas, møbler og inventar. Der er altså ingen grænser for, hvor du kan placere dit batteritryk.

Batteritrykket fås med 2, 4 eller 6 betjeningstryk. Batteritrykket med 2 og 4 tryk fås i en 1 moduls version, imens trykket med 6 tryk fås i en 1,5 moduls version.

Du må gerne selv montere og programmere batteritrykket, men hver opmærksom på, at du ikke selv må udskifte en afbryder til en batteritryk, da det kræver, at du skal have afsluttet den gamle installation fra den tidligere afbryder.

IHC Wireless fjernbetjening

Ønsker du at fjernbetjene dine enheder? Så kan dette nemt gøres med denne fjernbetjening til IHC Wireless systemet. Du har muligheden for at programmere den sammen med op til otte enheder. Du kan altså styre stikkontakter og lamper, hvis disse er udskiftet til Wireless systemet.

Fjernbetjeningen fås i koksgrå og er utrolig nem at programmere. Du må gerne selv programmere den med de øvrige enheder.

IHC Wireless nøglering

Denne nøglering med 4 kanal kan være nyttig i mange situationer. Den blandt andet anvendes til styring af et lampeudtag i entreen eller lyset foran døren, som du kan tænde, før du går ind, hvis du kommer hjem med hænderne fyldte.

Du har muligheden for at programmere den med fire output enheder, hvilket giver store fleksibilitet.  Den er samtidig lige som nem at programmere, som resten af IHC Wireless systemet.

IHC Wireless kombienheder

Kombienheder er et mix af en sender og modtager. De er bygget med et relæ, som kan anvendes til at tænde en lampe eller andre enheder. De kan derudover styre andre modtagere som lampeudtag, eller de kan blive styret af en anden sender. For at kombienhedens egen knapper skal styre sig selv, skal disse programmeres til modtageren i kombienheden.

LK IHC Wireless kombienheds relæer og lysdæmper

Der findes tre forskellige typer af kombienheder, hvor de to af dem anvendes som almindelige relæer – udelukkende til tænd og sluk. Den sidste anvendes til lysdæmpning af lamper. Forskellen på de to relæer er, at Allround relæet kan anvendes til spare- og LED-pærer, hvorimod den almindelige kombi relæ ikke garanteres at virke med disse to typer lyskilder.

Du må ikke selv udskifte disse kombienheder, men du må gerne programmere dem.

Tangenter

Du kan, som ved alt andet LK materiel, udskifte de forskellige tangenter med nye. Det kan være du ønsker nye farver, eller at de gamle er blevet grimme, og du ønsker at forny dem.

Det er derudover mulighed for at få graveret sine tangenter. Du kan få graveret dine tangenter med symboler eller tekst, og du kan bestille tangenterne ved LK. Du kommer til bestilling siden her. Her vælger du IHC Wireless i kategorien, og der kommer nu fire forskellige tangenter frem. Her kan du vælge den farve, du ønsker, og derefter vælger du symbol eller tekst – det er nemt og enkelt.

Programmering af Wireless systemet

Det er meget enkelt at programmere IHC Wireless systemet. Det eneste du skal gøre, er at afmontere dækslerne fra dine enheder, og så anvender du de forskellige knapper. Du kan læse meget mere om programmering ved at trykke her.

Du kan også se mere i denne video.

IHC Wireless udendørs

Ønsker du at anvende Wireless systemet udendørs, kan du anvende den sammen med en adaptordæksel, der passer på Opus74 dåser. Du kan finde adaptordækslen her.

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.