You are currently viewing Hvad koster nye elinstallationer i køkkenet?

Hvad koster nye elinstallationer i køkkenet?

Renovering af et køkkenet er ofte en dyr omgang, og rigtig mange glemmer hurtig omkostningerne til renovering af elinstallationerne i køkkenet. Det er derfor et sted, mange i sidste ender vælger at spare penge – men det er ofte en dårlig idé.

Kravene til elinstallationerne øges i takt med vores ændrede adfærd til elektriske maskiner – og dem er der mange af i et køkkenet. Derfor kan ældre elinstallationer ikke være dimensioneret til det forbrug. I meget gamle installationer, er der anvendt stofledninger og samtidig er køkkenet ikke delt op på flere grupper. Du vil derfor hurtig opleve problemer med sikringer der springer, hvis du har få elektriske apparater igang på samtidig.

Men hvad koster nye elinstallationer i køkkenet? Det tager vi et kig på her.

Priser på elinstallationer

Prisen på et nyt køkken afhænger af mange parameter. Skal du have installeret spots? Skal du have flyttet stikkontakter eller lavet flere? Er din installation i forvejen delt op på flere grupper og hvordan er kabelføringen?

Alle faktor spiller ind, men lad os tage udgangspunkt i et almindelig køkkenet med ovn, kogeplade og opvaskemaskine. Har du i forvejen kraft i køkkenet, kan denne med stor sandsynlighed bruges på en eller anden måde, og du skal derfor ikke ud og have trukket en nyt kabel til tavlen. Derfor kan kraftkablerne oftest laves i soklen på køkkenet.

Derudover skal der i køkkenet monteres nye stikkontakter, eventuelt trækkes nye kabler og kabler til spot. Alt efter type af væg, skal der rilles i væggene, og derefter lappes.

Alt i alt, skal du nok forvente 1 dags arbejde til at råt installation, som rilleskæring og kabeltræk. Derudover skal det efterfølgende monteres, og forvent en dags tid til denne opgave også. Inklusiv materialer og arbejdsløn, skal du regne med priser fra 10.000 kr. og opefter alt efter, hvor stor et køkkenet, hvor mange specielle ting du ønsker og om du skal have spotinstallationer.

Få 3 uforpligtende tilbud fra udvalgte elektrikere.

Skal du sikre dig den bedste pris på dine nye elinstallationer, når du renovere køkkenet? Så få 3 uforpligtende tilbud ved 3byggetilbud.dk

Spørgsmål?

Hvad er 4+10?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.